Alcatraz - 1. évad (Alcatraz)


Alcatraz - 1. évad (Alcatraz)

FELIRATOS!

PutLocker
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12

MuchShare
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10

Folyamatosan frissül...

JJ. Abrams (Lost, Rejtély) producerének új sorozata.

"1963. március 21-én elavult mivoltának és a növekvő költségeknek köszönhetően az Alcatraz hivatalosan is bezárta kapuit. Minden rabot elszállítottak a szigetről.
Csakhogy nem ez történt. Közel sem…"

"A történet az idézetből leszűrhető, de nagyrészt a pilotban bontakozik ki, s kár lenne az utolsó 5 percbe zsúfolt 3-4 csavart ellőni, így legyen elég annyi, hogy a 60-as években, bezárása előtt az Alcatraz-ból eltűntek a rabok (meg a börtönőrök és a konyhás nénik) – persze ez nem válik publikussá. S történik mindez, hogy 2012-ben előkerüljenek a’la 4400, cseppet sem öregedve, csakhogy itt nem mutánsként, szuperképességekkel, hanem csakúgy, gyilkolásra készen, talán saját küldetéssel.

Némelyik “63-ast” rejtélyes célok hajtanak, mások csak rosszalkodni akarnak, hiszen az Alcatraz-ban tényleg a legelvetemültebb bűnözők voltak. (Az előkerülésük mikéntjéről nem esik nagyon szó, nem csak Terminátorként jelennek meg – legalábbis az 1×02-ben ezzel nem foglalkoztak. Lehet, hogy már mindegyik jelen van San Francisco-ban, csak kivárják, amíg “az előzőt” elkapják és csak utána kezdenek gyilkolni?)

A főhősünk egy nagyon fiatal nyomozónő (Sarah Jones – ismét egy erősnek szánt női karakter, aki meg fogja osztani a nézőket, de engem az első pillanatban elvarázsolt, nagyon lelkes, kilógó nyelvvel bilincsel és még mosolyog is olykor – nem izgatott, hogy kemény csajként mennyire hiteles, majd megmondjátok), neki egy Alcatraz-szakértő képregény geek segít (próbálják sulykolni belénk, hogy a nyomozó szerint ő a legjobb társ, mással nem menne, de ezt egy néző nem hiszi el. Ettől még Soto doki telitalálat, ilyenen nem akadok fenn.).

Melléjük kapunk még “felettesnek” két Titokzatos, Mindent Tudó Embert, egy öreg rokont a nyomozó oldaláról, és egy random rendőrt, aki nem is random, mert (bealudhattam?) ő a főhős pasija (kell a kapcsolati dráma is) és Santiago Cabrera alakítja, aki a Heroes-ban Mr. Iszaku, FestőIsaac volt. (Nem esett le, hogy ő, pedig láttam a Camelot-ot.)

Az átívelő szál tehát adott, lehet agyalni, hogy kik a Titokzatos Emberek, hogy mi történt a foglyokkal, hogy miért tűntek el/kerülnek elő, s hogy ki/mi áll a jelenség hátterében – sőt, akadnak egyéb rejtélyek, melyek a karakterek személyes érintettségével kapcsolatosak. Bőven lehet min agyalni, lehet válaszokat kapni. De, ami nagyon jó, hogy a nyomozás és az átívelés mellett ráadásul a hatvanas évekbeli börtönéletet is megismerhetjük, hiszen a heti rosszfiú visszaflashback-el a rabság korszakára – az akkori börtönparancsnok és egy börtönőr is ott van főszereplők között."
(sorozatjunkie.hu)
Share this article :
 

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Online Film / Film Letöltés - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger