Continuum - 1. évad (Continuum)


Continuum - 1. évad (Continuum)

FELIRATOS!

PutLocker
01 vagy 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10

"Ajajj, időutazás-sucker jelen! Mostanság a “műfaj” annyira nem kényeztetett el minket erős, új sorozatok, sem a Terra Nova, sem az Alcatraz nem pöcögtette meg annyira a témakört, mint mondjuk egy Journeyman (RIP – hány éve is várunk a hazai premierre?), de még annyira sem, mint az ugyancsak remek Being Erica. A kanadai Continuum története (terroristák 2077-ből 2012-be menekülnek a kivégzés elől, egy jövőzsaru pedig követi őket) cseppet sem eredeti, de ez nem zavart egy pillanatig sem, hiszen tátongó űrt tölt ki a sorozathorinzonton.


Mondom, a műfaj bolondja vagyok, így tekintsétek a fentit elfogult véleménynek, ráadásul koca-scifizőként én biztosan nem tudom technikai elemeket, azok működését vagy használatát számon kérni úgy, mint az, aki hardcore-nak vallja magát. A lényeg, hogy első blikkre a Continuum sokkal szerializáltabbnak tűnik, mint azt gondoltam. Adta volna magát a 10 rész alatt levadászandó terrorista, de eleve nincsenek annyian, ráadásul nem is széledtek szét, hanem terveik vannak, nem is kicsik.

Miképp a Terra Nova-ban, itt is a jövő tűnik érdekesebbnek (naná!), nem csak technológiailag, hanem úgymond világnézetileg is – némi technológia azért átkerült 2012-ben is, remélem megismerhetjük jobban is. Abból a pár morzsából, amit elcsepegtettek továbbgondolásra érdemes kornak tűnik, tippre még vissza fogunk térni ide. A kezdés meglehetősen brutális, kicsit sajnáltam is, hogy nem kapunk bővebb kifejtést, de arra még ott a teljes sorozat, a pilot viszont csak 43 perces és némi karakterizációt követően elég sok mindenen kellett végig robogni Jon Cassar rendező vezetésével.

A sztori kezdése nagyjából a papírformát igazolja, azt látjuk, amit látnunk kell ilyenkor, viszont mivel minden sorozat tiszta lappal indít, ezért frankó élmény volt végigkövetni egy jövőbeli karakter ráeszmélését arra, hogy visszakerült a múltba és lehet, hogy soha sem fogja már saját jelenének ismerős arcait látni. Ez óhatatlanul is elindít bizonyos gondolatokat az embernek, hogy mégis milyen lehet efféle helyzetbe kerülni, főleg, hogy a terroristákkal együtt visszakerülő protector nem egy szerettétől került távol.

Ha időutazás, akkor természetesen a paradoxonok kérdése merül fel elsőként, s ezzel már a pilotban is eljátszanak, ahol feltűnik egy ugyancsak klisés, segítő karakter, mégis, ahogy a főhősnél, a visszakerülésnél, a ráeszmélésnél, nála is sikerült valahogy úgy alakítani a sztorit, hogy azonnal érdekelni kezdjen az ő sorsa is (neki milyen érzés lehet a felfedezés, hogy…?), valamint a kapcsolata a főhősnővel. (Ez utóbbi kapcsolat egyébként behozza a Continuum-ba a könnyedebb vonalat is, az olykor elég durva vérengzések mellett simán jelen van a sorozatban a humor is.)

Mese nincs, már a kezdő percektől leszállt a szememre a rajongói rózsaszín köd és szinte minden pillanatát élveztem a pilotnak, mint látványban, mind történetben, mind érzelmi síkon nagyon rendben volt – és még akció is volt ezerrel. Eleinte Rachel Nichols színészi játéka furának tűnt, de aztán kiderült, hogy ez nem is akkora csoda, a karakterét hamar megkedveltem, kifejezetten érdekes sztorik sülhetnek még ki belőle. Mint ahogy a Nagy Átívelés is elgondolkodtató és figyelemfelkeltő, s szerencsére többszörös, nemcsak 2012-höz, hanem 2077-hez is kapcsolódik.

Rengeteg fog múlni a Continuum folytatásán, a fenti pontszám szigorúan a pilotot, az abban elindított folyamatokat tükrözi – innen sokféle irányba el lehet indulni (flashback-es lesz vajon a szerkezet? mármint, hogy megismerjük a jövőt is a múltban zajló cselekmények mellett?) és akár a 3. részre unalmassá válhat az egész, de míg az Alcatraz jó pilotja után éreztem, hogy a sorozat, ha olyan lesz, amilyennek sejtetik, akkor nem fog érdekelni, itt egyelőre nincs erről szó és szurkolok, hogy ne hagyjanak minket cserben az írók."
(saorozatjunkie.hu)
Share this article :
 

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Online Film / Film Letöltés - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger