Csajok - 1. évad (Girls)


Csajok - 1. évad (Girls)

SZINKRONOS!

PutLocker
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10

Folyamatosan frissül...

2012 egyik legjobban várt újonca!

Persze. Mégis mi a francot írjak arról a sorozatról, illetve pilotról, amit egyrészt a legjobban vártam eddig idén (az előzetesek alapján), másrészt pedig a kritikusok is szinte egyhangúan az egekbe magasztalták? Igen, a Girls-ről van szó és az HBO-ról, egy olyan sorozatról, amely azon kevesek közé tartozik, mely működik a 30 perces formátum keretei közé szorítva. Az 1×01 azonnal megvett magának az elfogultságom miatt, és talán ez lesz a harmadik vagy negyedik pilot, melyet többször is meg tudok (és meg fogok) nézni.

A sorozat, mint azt a cím is jelzi, lányokról szól. New York-i lányokról. Huszonévesekről. Leginkább négyről. Akik együtt és/vagy egymás mellett élnek, dolgoznak, szeretnek, lélegeznek és beszélnek. Sokat. A leginkább főhős közülük Hannah Horvath, akivel a nyitójelenetben a szülei közlik, hogy nem támogatják tovább, ami nem túl jó hír számára, ugyanis még mindig csak fizetés nélküli gyakornokként dolgozik, ergó jön a kétségbeesés, hogy pénzt kell szereznie a megélhetéshez. Nagyjából ez az a főszál, ami beindítja a sorozatot. Na, nem a pénzszerzésre irányuló törekvések, hanem a hiányból táplálkozó hangulat, ami áthatja a kapcsolatokat, legyen szó lány-lány barátságról, vagy fiú-lány bensőségesebb viszonyról.

A hangnem olykor vicces, olykor kelletlenkedően kényelmetlen (az arány tökéletesnek tűnik, nem úgy, mint a Showtime 30 percesek nagy része esetében), de szerencsére mindent a párbeszédek vezérelnek, azok pedig egyelőre nagyszerűen meg vannak írva, ötletesek – és őszinték. Akárcsak az, ahogy a főkarakter előadja magát, beavat minket életébe és kapcsolataiba (szülőkkel vagy a pasijával), s mindezt mindenféle elkendőzés nélkül, olykor mi érezzük magunkat feszélyezve, hogy az életét kukkoljuk.
(sorozatjunkie.hu)
Share this article :
 

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Online Film / Film Letöltés - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger