GCB - 1. évad (GCB)


GCB - 1. évad (GCB)

FELIRATOS!

PutLocker
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10

Ó, jaj, micsoda sorozat! Illetve, micsoda pilot! GCB, lánykori nevén Good Christian Bitches, majd Good Christian Belles – bármelyik jó lett volna, de így… A két előző cím legalább elmondja, hogy kábé mire kell számítani: keresztényekre, valamint rosszindulatú nőkre/déli akcentusokra és életstílusra. Ja, és az első percben két halálesetre, egy orális szexre és több millió dollár ellopására. A többi 40-ben pedig egy olyan sorozatra, mely szó szerint nem ismert sem istent, sem embert és over-the-top röhejes, kérdés, hogy a “röhej”-faktor kiben marad meg jóízű kacagásként, s kiben elborzasztó gagyizásnak. (Az ABC mindenesetre a Desperate Housewives közönségét célozta meg az időpont alapján.)


A történet egy szülővárosába (Dallas) visszaköltöző egyedülálló anyáról szól, aki annak idején a gimiben klasszikus szőke p*csa volt, tudjátok a filmes sztereotípia, mindenkit aláz, udvartartása van, irányítókkal jár ás bálkirálynő. Szóval ő költözik vissza, persze már tök normális emberként, azonban akik közél visszaköltözik, csak a régi énjére emlékeznek, úgyhogy változnak a szerepek, hősnőnk lesz a senkinek sem ártó csaj, a többiek pedig a gonoszkodó, álságos képmutatók, akik minden szinten ki akarnak szúrni vele – de persze általában ők esnek pofára.

A GCB minden porcikája idézőjelben értendő, nem is nagyon tudom behatárolni a műfaját, annyira túlzásba vittek benne mindent. Kezdhetjük a díszletekkel, jelmezekkel, sminkkel, bár ez nem meglepő, hiszen a sorozat ÜberGazdagéknál játszódik, aztán lehet folytatni a sort sok mindennel, de főleg az egyes karakterek elborult viselkedésével, reakcióival. Üdv a keresztényi képmutatás világába, ahol bort isznak, s olykor bort is prédikálnak.

A GCB simán lehetett volna végig vigyorgós, olykor hasfalszaggatóan röhögős pilot – biztos, hogy pár embernek az is volt hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem élveztem helyenként, de összességében a készítők mintha nem találták volna el az arányokat, s így a végeredmény olyan lett, amit egy dolog, hogy nem lehet komolyan venni (nem is ez volt a cél! Bár Kristin Chenoweth nagyon parodisztikusra vette saját karakterét), de sajnos mellette még üres is.

Persze a pilot ürességét a folytatás még ellensúlyozhatja, a környezet és a körítés adja magát, így könnyen lehet, hogy valami szórakoztató, abszolút súlytalan sorozattá fog válni a GCB, de több nem hiszem, hogy lesz belőle. Persze azt nem tagadhatom, hogy még így is biztosan egyéniség lesz. Azért kíváncsi vagyok egy darabig a folytatásra, mert öröm lesz látni a mostani, ármánykodó bitch-eket pofára esni.

Az azért sok mindent elmond, hogy legalább 30 képet lőttem a pilotból illusztrálás céljából. Tele volt annyira jellemző, a sorozat zamatát egy képben átadó momentumokkal.
Share this article :
 

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Online Film / Film Letöltés - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger