Halottnak a csók - 1. évad (Pushing Daisies)



Halottnak a csók - 1. évad (Pushing Daisies)

SZINKRONOS!

PutLocker
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09

Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja be az első részt.

"Hehe, az SCC-kritikát úgy kezdtem, hogy nem vagyok Terminator-rajongó, ezt pedig kezdhetném úgy, hogy Tim Burton egy zseni, de sosem voltam diehard fan, még a Nagy halat vagy Charlie és a csokigyárat sem zsákoltam be DVD-n. Annál inkább kötelező vétel volt az Amélie csodálatos élete, az Elveszett gyermekek városa és a nem is olyan régi Hosszú jegyesség (sajnos a Delicatessen nem jött be annyira…). És hogy miért ezzel kezdem? Mert olvastam az egyértelműen legjobb kritikákat kapó 2007/08-as pilot-ról, hogy Tim Burton így meg úgy. Lehet, de nekem Jean-Pierre Jeunet és pont.

Persze ettől még a Pushing Daisies erősen Bryan Fuller mestermű – Jeunet és filmjei csak szőrén-szálán kerülnek a képbe (1. látványvilág, 2. a véletlen húzások (ld. a piros nénike és a fal), 3. zene (most is Yann Tiersen szól a fülemben) 4. eszméletlen, szürrealisztikus karakterek). Fuller ezelőtt két olyan sorozatot készített, melyekkel egyenként is bekerülhetne a kreátor-panteonba: a Dead Like Me és a Wonderfalls is igazi kincs volt, de talán többen ismerik őt tavalyi haknijáról a Heroes-ban, ahol tán a két legemlékezetesebb részt, az 1×04-et és az 1×17-et írta.

Vétek lenne sok mindent elárulni a sorozatról, valóban elég csak annyi, hogy egy fiúról szól, a Pitekészítőről, aki érintésével fel tudja támasztani a halottakat. A gond ezzel a képességgel csak az, hogy ha még egyszer hozzáér a feltámasztotthoz, akkor az örökre elszenderedik.

Pozitívum: Nyilván… Most kezdjem sorolni? Lehetetlen. Eszméletlen hangulat, csodás látványvilág, megkapó zene – még az Amélie csodálatos életének Yann Tiersen-féle soundrackjének a 7-es száma, a Guilty is ott recseg az egyik jelenet hátterében, ha nem nyert meg volna nagyjából az első percben a pilot a totális Jeunet-Fuller egyveleggel, akkor ez biztosan. Nem ragozom, egyszerűen lenyűgöző, az apró részletek előtérbe hozása remekül sikerült. Ja, a narráció csillagos ötös, még ha a másodpercek olykor megfekszik az ember gyomrát.

Negatívum: Iszonyatosan ragacsos és giccses, de éppen ez benne a jó szerintem, ettől bűbájos, ettől mesesztikus. Csakis azért hoztam fel itt, mert tudom, hogy ez sokaknál negatívum lehet.



Verdikt: 9.25/10 – Nem tudtam, hogy 9 vagy 9.5 legyen, de esküszöm, hogy csak egy nüansz hiányzott a totális 10/10-hez, pedig még üresjárat sem volt, mindegyik karaktert remekül eltalálták, de a nagy kérdés, hogy lehet-e tartani ezt a színvonalat. Mert az egy dolog, hogy a pilot elmegy egy élvezetes kisfilmnek, de a sorozat a továbbiakban szerintem egy nyomozós-rejtélyes, átívelő romantikus sztori lesz, s ez utóbbiban, ahogy human is kérdezte, nem tudni, hogy mennyi a kakaó. Azért Fuller-t nem féltem.


Túlélési esélyek: 30%. Most komolyan, ki szerint van esélye egy kritikuskedvenc, rétegsorozatnak? Nagy csodának kéne történnie, nem véletlenül emlegetik máris a neten, hogy akár előre is meg lehetne szervezni a “Mentsük meg a Pushing Daisies”-kampányt. Mindenesetre sem a Kid Nation (CBS), sem az Áll az alku (NBC), sem a két FOX-szitkom (Back to You, Til Death), sem a Top Model (CW) nem legyőzhetetlen, de az ABC szerda 8 órája mindig is közepes volt. Most egy közepessel kiegyeznék… (Ha nem bukó lesz, akkor esetleg hosszútávon befuthat.)

Várható változások: Nem tudni róla. Ha jól látom az állandó szereplők közül nincs ott Vivien, de elvileg ott lesz a sorozatban.

Fanfavorit mutató: Nyilván minimális. Ellenben az ínyenccsemegéket zabálóknak tuti az étlapjára kerül. Persze jó lenne hatalmasat tévedni, mert azért minden 100. nemkommersz sorozat nézett lesz.
Share this article :
 

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Online Film / Film Letöltés - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger