Holtsáv - 1. évad (The Dead Zone)


Holtsáv - 1. évad (The Dead Zone)

SZINKRONOS!

PutLocker
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13
Purevid
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13
Sockshare
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13

"Mindig meglepett, hogy mennyire kevéssé ismert és kedvelt és hanyagolt a sorozat idehaza – nekem mégis nagy kedvencem, sima top10-es. (Lehet, hogy a Stephen King-alap miatt horrornak hiszik sokan?) És nem azért top, mert “húde” igényes, körmönfont, sziporkázó vagy nagyköltségvetésű lenne – hanem egyszerűen azért, mert szórakoztató. Tipikusan olyan sorozat, mint a Psych – szanaszét lehet szedni, ha valaki kritizálni akarja, ha valakit idegesít, de a Psych-kal ellentétben Johnny Smith történetét nincs szívem cincálni. Ebben nyilván a sucker-ségem a ludas, a kvázi időutazós téma, ami kilóra megvesz – nagyjából a Tru Calling hajazott rá mostanában. Csak épp a Holtsáv már a 6. évadánál tart.

Miről szól a Holtsáv? Nagyjából arról, mint a könyv vagy a belőle készült Christopher Walken-film. Johnny Smith tanár ember, balesetet szenved, hat évig kómában fekszik – és felébred. Természetesen minden megváltozik körülötte, ahogyan azt a sorozat főcímében elmondja: “Tökéletes életem volt. Addig míg kómába nem kerültem hat évre. Ébredésem után kiderült, hogy a menyasszonyom hozzáment egy másik férfihoz, a fiam nem tudja, hogy ki vagyok. Minden megváltozott. Beleértve engem is. Ha megérintek valamit, dolgokat látok. Olyasmiket, amik megtörténtek. Amik meg fognak történnik. Látnotok kell, amit én is.”

A Holtsáv tehát egy jövőbe, múltba látó, problémamegoldó sorozat. Olykor nyomoz a látnok Johnny Smith, olykor katasztrófát akadályoz meg, olykor másféle érdekes látomásai támadnak. Maguk a látomások viszik leginkább előre a sorozatot, mert mind technikailag, effektek szintjén nagyon érdekesek (ütősek), mind pedig ötletek szintjén, hiszen nem csak látjuk a jövőt vagy a múltat, hanem azt is látjuk, hogy Johnny Smith hogyan éli meg. (Anthony Michael Hall remekel ezekben a látomásos részekben.)

A sorozat, amely csak a könyv alapját vette át, tehát a továbbiakban teljesen el lehet vonatkoztatni az írott alapanyagtól, 1 rész 1 sztori módon építkezik, remek filler epizódok is akadnak, olykor megjelennek ismertebb színészek vendégszerepelni és a magánélet, valamint az 5-6 főszereplő mellett akad egy vissza-visszatérő apokaliptikus szál, amely hajtja előre Johnny-t, amelynek megszállottan a megakadályozására törekszik."
(sorozatjunkie.hu)
Share this article :
 

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Online Film / Film Letöltés - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger