Top of the lake - 1. évad (Top of the lake)


Top of the lake - 1. évad (Top of the lake)

FELIRATOS!

Indavideo
01
Vidto
01
Played
01
Flashx
01
Uploadc
01
Movreel
01
PutLocker
01
Videoslasher
01

Folyamatosan frissül...



Megjött a The Killing utódja, vagy pótléka, amíg az nem folytatódik. Az utóbbi hetekben nem semmi mennyiségű “egyetlen nyomozás egy évadban” sorozat ömlött ránk, de úgy tűnik, hogy a Jane Campion-féle Top of the Lake fog leginkább kiemelkedni közülük. Már csak így a kritikai visszhangja alapján, és nem véletlenül.

A történet ezúttal nem egy gyilkossággal indul. Komolyan, ez első hulla a rész végén tűnik fel, ehelyett egy a jéghideg tóba gyalogoló tini lányt kapunk, akit megmentenek, és kiderül róla, hogy terhes. Így kerül a képbe egy efféle ügyekkel foglalkozó nyomozónő, de ennél bonyolultabb összefonódások is lesznek, hiszen a lány apja a környék drogbárója, akinek a zsebében van pár zsaru is. Ezen kívül egy női szekta is feltűnik, nekik szintén szerepük lesz.

Szóval egy több szálas bonyolult ügyet kapunk, aminek a középpontjában egy terhes tini lány van és a kemény múltú nyomozónő, s mindezt olyan képekkel, hogy betojsz. Ezúttal nem a folyamatos esővel operáló noir hangulat van, hanem a jéghideg Új-Zéland és a nem túl nagy népsűrűség köszön be. Nyilván nem csak ez a sorozat erőssége, de akkor sem tudok elmenni amellett, hogy milyen gyönyörű és hideg.

A jó forgatókönyv és a fantasztikus kinézet mellé már csak jó színészek kellenek, és itt sem spóroltak a készítők semmivel. Amikor feltűnik Elisabeth Moss még csak jó ízűen bólintasz, eddig rendben, de a női szekta vezetőjeként Holly Hunter “engedte el magát”, a gonosz szerepét pedig Peter Mullan kaparintotta meg magának – ez a trió nagyon erős lett.

Összesen 7 részt kapunk a Top of The Lake-ből, s nekem úgy tűnt, hogy minisorozatnak készült, de lehet nincs igazam. Az biztos, hogy az első rész teljesen filmszerű, és míg ez a stílus kihalt a mozikból, addig ilyen formában és minőségben nyugodtan érkezhet a tévéből bőven. Részemről a második rész tutira nézős, 8/10.

A hivatalos premierre most fog sor kerülni, így a folytatás várhatóan valamivel több, mint egy hét múlva érkezik.
(aorozatjunkie.hu)
Share this article :
 

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Online Film / Film Letöltés - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger