Hannibal - 1. évad (Hannibal)


Hannibal - 1. évad (Hannibal)

FELIRATOS!

Indavideo
01
Vidto
01
Movreel
01

Folyamatosan frissül...

Hannibal Lechter (Bárányok hallgatnak) visszatér az év egyik legjobban várt újonc sorozatában.

"Azért nem akarom kerülgetni a forró kását: egy nyomozós széria kerül az orrunk elé, de abból így első ránézésre nem éppen kispályás darab. Konkrétan nem értem, hogy az NBC miért rejtegette ennyit, amikor idén egy drámájuk sem indult, ami megközelítőleg ilyen minőségű pilottal bírt volna.

A főszereplő nyomozó természetesen egy furcsa zseni. Nem Mentalista, vagy hasonló, csak nagyon-nagyon erősen másnak a helyébe tudja képzelni magát. Mivel tévéről van szó, ezért ezt természetesen sorozatgyilkosok ellen használja fel. A képesség egyben átok is, hiszen szinte átéli, amit a gyilkos érez, ezért is tudja őket elkapni, de ez kísérti is rendesen az álmait, mindennapjait. Nem egy hőst kapunk, hanem egy kicsit megtört nyomozót. Nyilván különleges valamennyire, de nem teljes erővel erre mentek rá.

Nyilván meg kell említeni a címadó karaktert is, de neki igazából csak a mi tudásunk ad mélységet. Itt még nem az a szörny, akit “ismerünk” a Thomas Harris regényekből vagy az azokból készült filmekből, látszólag még csak alapozza a jövőjét. A fentebb említett nyomozó pszichiátereként/segítőjeként kerül a csapatba amúgy, senki sem tudja, hogy kit fogadtak be. Igazából tényleg segít, csak hát a maga módján.

Mindezt olyan szereplőgárdára bízták, hogy öröm nézni. Hannibalt Mads Mikkelsen alakítja, eléggé visszafogottan, ami pont illik a doktorhoz, az átoknak felérő képessége alatt görnyedő nyomozót pedig Hugh Dancy. Ő magában is elcipelné a részeket, ez ott látszik, hogy Hannibal feltűnéséig simán meg is teszi ezt, de a kettejük párosa még érdekesebb természetesen. De a mellékszereplőket is egész jól válogatták, és most nem is csak Laurence Fishburne-re gondolok.

Mindez valami eszméletlenül szépen elkészítve. Nem akartam feljebb dobálózni a jelzővel, de teljesen úgy néz ki, mint egy kábeles sorozat. Meglepően nem fordul el a véres jelenetektől, gyönyörűen van fényképezve. Vannak sorozatok, amiknél küzdelem képet választani a poszthoz, itt meg lehetne vagy 20-at tenni simán. Komolyan, az első 5 percet érdemes megnézni belőle, csak a látványért (nyilván nem robbanásokat értek ez alatt). Ott van ötletesen bemutatva a főszereplő képessége, és mondom, gyönyörűen."
(Sorozatjunkie.hu)
Share this article :
 

Megjegyzés küldése

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Online Film / Film Letöltés - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger